- "КО пре девојци, сам у њу упада", "Немојте да тврдите пазар, пазарите док је тврд", најму(д)рије су поруке које су послали учесници 13. светског шампионата у спремању специјалитета и афродизијака од белих бубрега, одржаног протеклог викенда у Липовици надомак Деспотовца. Чланови екипе "Гуљатори" из овог села поручили су да су решили да кувају гулаш од тестиса, "јер је село мало, старији неће да раде, па им можда село постане веће после ове манифестације". Да ли због поруке, или стварно најбољег гулаша, тек, "Гуљатори" су победили на овогодишњем шаљивом гурманском фестивалу, на коме се надметало 15 екипа из Немачке, Финске, Чачка, Сврљига, Смедеревске Паланке и других градова Србије. Такмичили су се први пут, рецепт су добили, а кажу да је можда најбољи тајни састојак који је победио њихово другарство. - У сваком случају, овогодишња "Муд(р)ијада" рекордна је, јер су се на њој кувале две тоне белих бубрега разних домаћих животиња. Не знам како ће Липовица поднети ту количину белих бубрега, који су, доказано је, велики афродизијак. Пошто су их јели друг Тито и књаз Милош, препоручио бих садашњој и будућим генерацијама политичара да пробају овај специјалитет - изјавио је Љубомир Еровић, идејни творац манифестације.
Са његовом тврдњом сложио се и Милорад Вукајловић из Чачка, члан екипе "Код Мрше", каже да тестиси имају афродизијачка својства.
СТИГАО ИЗ ФИНСКЕ
Стефан Суни из Финске, екипа "Ванхала", прешао је готово 2.500 километара због занимљивости фестивала и дружења. Пошто му се у Липовици веома допало, обећао је да ће наредне године довести још Финаца, који ће гулаш спремати од ирвасових тестиса.
ЛеЗ 0007857