понедељак, 30. април 2012.

ПРВИ ДОБИТНИК НОВОУСТАНОВЉЕНЕ НАГРАДЕ „МИОДРАГ ЋУПИЋ“


Са једне београдске изложбе

 Жири за додјелу новоустановљене награде „Миодраг Ћупић“, у саставу: пјесник Андрија Радуловић, предсједник Жирија, и чланови, проф. др Драган Копривица и доц. др Радоје Головић, већином гласова ово књижевно признање додијелио је Срби Игњатовићу, књижевнику из Београда, за књигу поезије „Чим сване и друге утопије“ (Народна библиотека „Стефан Првовенчани“, Краљево, 2011).
          У ужем избору за ову награду били су и сљедећи аутори: Радмила Кнежевић, (“Не тражим да знаш“, „Свет књиге“, Београд, 2011), Слободан Бошковић, („Приче из наших крајева“, „Арт принт“, Бањалука, 2011), Ранко Павловић, („Небеске костурнице“, „Прометеј“, Нови Сад, 2011), Владимир Јагличић, („Графомарк“, Лакташи, 2011), Слободан Вучинић, („Мајчина душица“, (Графо Црна Гора, Подгорица, 2011) и Емсура Хамзић, („Смарагдни град“, „Дневник“, Нови Сад, 2011).
          У саопштењу Жирија, између осталог, стоји: „Дубоким и моћним гласом Игњатовић је исписао горку, истиниту и јединствену књигу поезије о свакодневици, о времену које живимо, показујући ширину стваралачких видика у сложеном доживљају свијета и живота...“.
          Награда „Миодраг Ћупић“, која се обезбјеђује из фондације „Миодраг и Бранка Ћупић“, састоји се од плакете (рад вајара Света Радовића), дипломе и новчаног износа од хиљаду евра. Награда ће Срби Игњатовићу бити уручена у Подгорици 10. маја.
         
          У Подгорици,
          30. априла 2012.                 
(Извор вести УКС)

Нема коментара: