четвртак, 09. јун 2016.

Београдска Слава и литија - пренесена Благовест београдским улицамаДомаћин славе ове  2016. године је помоћник градоначелника Борко Милосављевић који је рекао да је слава лепа прилика да се сви окупе додајући да је порука крсне славе да нада никада не умире.
''Као што је град у својој исторји имао турбуленције из којих се поново рађао из пепела и слава је делила судбину и патњу града. Порука крсне славе јесте да нада никада не умире и да је нада у будућност несто чему сви тежимо'', рекао је Милосављевић позивајући све Београђане да се придруже обележавању.
Он је навео да је Спасовдан празник који не познаје етничке и верске разлике и да га празнају сви. Милосављевић је истакао и да ће Спасовданска литија кренути у 11.30 из улице Адмирала Гепрата и да ће се кретати уобичајном трасом
Фотографија "Курира"
Према његовим речима, прво стајање, за молитве за живот и здравље Београђана, биће код Теразијске чесме, друго код Саборне цркве, за молитву за мир и благостање, док је треће молитва за помен свим жртвама који су животе дали за очување и слободу Београда у дворишту Вазнесењске цркве. Старешина Вазнесењске цркве Арсеније Арсенијевић рекао је да је Вазнесење господње велики хришћански празник.
Оцењујући да није случајно што је Београд изабрао ту славу и што се она очувала тако дуго, Арсенијевић је додао да она указује какав је био жвот града који је био стално рушен, али се увек обнављао.

''Окупићемо се у девет сати на литургији коју треба да служи патријарх Иринеј, а након тога ће бити одржана литија која треба да пренесе благовест кроз улице и буде наша заједничка молитва за све'', рекао је Арсенијевић.

Нема коментара: